Fruktpåsar en en sann miljöbov. Det kan ta upp till 50 år för en påse som slängs i naturen att brytas ned. Plastpartiklarna bryts aldrig ner helt utan förgiftar vår jord och vatten. Ändå finns det rullar av plastpåsar i varje matbutik och vi packar ner vårt frukt och grönsaker i dessa utan att tänka oss för. De allra flesta jag känner slänger påsen så fort de kommer hem eller när matvaran som finns i den är slut. Inte många återanvänder påsarna eller hittar något annat användningsområde för dem i hemmet. Undvik frukpåsar är Tant Ekologisk rekommendation. Frukt och grönt som packas in i kylskåpet i plastpåsar har en tendens att ruttna snabbare än om det läggs oförpackat på kylskåps- eller skafferihyllan och luften kan cirkulera fritt kring det. Att använda papperspåsar är också ett alternativ. Varan hålls fräsch längre och papperspåsen kan återanvändas till annat.
Undvik onödig miljöpåverkan genom att bryta vanan att använda fruktpåsar!
Tristegsmetoden för tomatnjutning:
1. ta ut tomater ur plastpåsen.
2. lägg tomater på fönsterbrädan i solen (7 dagar max)
3. käka tomater råa med lite saltt och njuta
PS
Bleka, halvgröna tomater blir röda och smakar solen
PS II
din blogg gillar jag
Hej!
Mycket bra tips, speciellt inför vintersäsongen då tomater kommer att vara hårda som tennisbollar och smaka lika mycket. Det är alltid roligt att ha grönsaker på fönsterbrädan, det känns nästan som om de är egenodlade.
Råa med salt, tummen upp för det
&
Tack! 🙂