Ibland är jag en riktigt snabb och effektiv kock som hinner göra saker i ett nafs. Idag lagade jag lunch för tre personer på tjugo minuter. Sen gick jag och la mig på min spikmatta i en kvart och ackumulerade energi från plastpiggarna tills gästerna plingade på dörren.
Du hinner du med!
Marinerade tofubitar och mungsbönsgroddar
150 g tofu, kryddad eller neutral
2 citroner
Tamari
Rostad sesamolja
Skär tamarin i kuber. Pressa citronerna och gör en marinad på citronsaft, tamari och två matskedar rostad sesamolja. Låt tofubitarna marineras och lägg i en näve bungbönsgroddar precis innan du serverar tofun.
Avokadopesto med valnötter och persilja
2 fullmogna avokadon
ca 50 gram valnötter
Persilja
Salt & Kryddor
Lägg alla ingredienser i en skål och mixa tills du får en slät konsistens. Salta och krydda efter smak.
Grönsallad med broccoli
Grönsallad
100 g Broccoli
Redan sköljd och kyld i sallandslungan håller sig salladen fräsch länge. Broccolin är ekologisk och köpt på Möllevångstorget i Malmö. Några skvätt olivolja, salt och peppar. Lunchen är klar!
PS: Låt gästerna ta med sig ett nybakat bröd!