Livet är en rå fest

Hittade ekologisk ostronskivling för det facila priset av 59 kr per kilo. Jämför detta med en 150 grams förpackning med ekologisk portobellosvamp för 39 kronor som jag köpte tidigare i veckan. Lyckan är att hitta billig och obesprutad mat.

Här är en snabb råkosttallrik du fixar på under en kvart och som får magen glad och smaksinnena alldeles berusade.

Purjolökssallad med dijondressing och marinerad ostronskivling

Purjolök

Tomater

Persilja

Sesamfrön

Norialger

Pumpafrön

Hacka och rör ihop samtliga ingredienser. Dressa med lite olivolja.

Dijondressing

Ekologisk dijonsenap

Ekologisk tahini

Blanda en tesked tahini med en tesked dijon tills du får en slät massa. Tillsätt tre teskedarvatten och rör om tills dressingen är helt slät.

Marinerad ostronskivling

Ostronskivling

Olivolja

Tamari

Det är ren nonsens att svamp måste marineras i timmar för att smaka något. Svamp drar åt sig alla vätskor men speciellt gillar den tamari och olja. Finhacka svampen och blanda med en matsked olivolja och 2-3 matskedar tamari. Sätt händerna i arbete genom att blanda svamp med dressingen och försiktigt krama svampen för att väcka den till liv. Efter någon minut är svampen mörk av tamarin och alldeles nackande god.

Färdigt! Servera och njut!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s