Varför borde blomsprutan adlas?

Därför att den utgör ett viktigt steg i att bekämpa onödiga plastförpackningar i vilka dyra rengöringsmedel förvaras. Enligt min åsikt kan ett helt hus städas med fyra-fem rengöringsmedel. Vinäger är en av de allra viktigaste och den jag använder mig utav mest. Vinägerrengöringsmedel är mycket enkelt att tillverka hemma. Skaffa en blomspruta som du fyller med en del vinäger och fyra delar vatten. Blomsprutan portionerar ut vinägern och tillsammans kan ni rengöra tusen olika ytor i huset på nolltid. Jag har städat följande med vinäger, skåp, golv, diskbänk, badrum, porslin, kylskåp, klädskåp, fönster, lister och mycket mera. Vinäger är bakteriedödande och har en förmåga att suga åt sig dåliga lukter. Är exempelvis mycket bra på att få kylskåp, soptunnor och rökiga lokaler att lukta gott. Doften må tyckas vara stark men den avdunstar och lämnar bakom sig skinande rena ytor. En ekologisk tant som jag är använder jag endast ekologisk äppelcidervinäger. Kung Markatta har en ofiltrerad äppelcidervinäger som jag använder i både dressingar och till rengöringsmedel. Billig och väldigt bra.

5 responses to “Varför borde blomsprutan adlas?

 1. älskar dessa tips, tack!!!

 2. Tant Ekologisk

  Vad roligt att du gillar tipsen Sandra! 🙂

 3. Vad naturens kemi kan ge oss är helt fantatistiskt! Tror du att det är ättikan i vinägern som är den aktiva ingrediensen? Brukar själv använda ättika 12% för att ta bort dåliga lukter. Kanske vinägern innehåller någon ytterligare substans som är gynnsam för rengöring?
  Här hemma har indiska tvättnötter ersatt tvättmedel.

  • Tant Ekologisk

   Jag ska försöka kontakta någon som vet och fråga om det verksamma ämnet i vinäger. Ättikan är bra på att driva ut dåliga lukter, exempelvis kan man sätta ut skålar med ättika efter en fest och den kommer att absorbera röklukt men jag har hittills inte rengjort något med det. Vinäger är dock en av de mest praktiska och universala medel som finns. Den har verkligen tusen olika användningsområden och många av dem hittar du här

 4. Pingback: Det bästa från året som gått « Tant Ekologisk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s