Köp meningsfulla julklappar som glädjer många

Webaid har i år en sida fullspäckad med fantastiska julklappar.

Vad sägs om att ge bort en get till en familj i Uganda för 230 kronor

Hjälpa flickor undan könsstympning för 200 kronor

Hemsjukvård för aidssjuka barn för 120 kronor

Julfest för gatubarn i Rwanda för 100 kronor

Glasögon till äldre människor i Afganistan 100 kronor

Det finns en rad andra klappar att välja mellan. Den billigaste kostar bara 50 kronor och ger kokkärl till en hel familj. Vad kan vara bättre än att skänka någon möjligheten att äta, få vård för sin sjukdom eller känna sig trygg? Inget skulle glädja mig mer än att se många tack kort från Webaid under era granar.

4 responses to “Köp meningsfulla julklappar som glädjer många

 1. Håller helt med dig!
  Har också funderat mycket på julklappar och bloggat om varför man köper dem över huvud taget. Vill gärna slå ett slag för träd. viskogen.se har funnits i 30 år och skapar en bättre framtid för både människor och miljö
  http://cykelidag.se/2009/11/24/snalla-tomten-coachen/

  • Tant Ekologisk

   Hej Ivan!

   Har läst ditt inlägg och det är mycket tänkvärt. I år är det kanske för sent för det man man kan ju inom familj- och vänskapskretsen komma överens om att göra exempelvis nästa julen helt klappfri. Istället kan man skänka bort gärningar/tjänster, exemplelvis ge mormor ett kort som lovar att man ska komma och laga en gourmetmiddag till henne, hjälpa lillebror att städa rummet och lova mamma tre stycken hjässmassage a en halvtimme. På så sätt kan man tillföra något bra och helt kostnadsfritt i denna människas liv, kanske till och med avlasta dem från att göra något man vet att de tycker är jobbigt. Man lämnar över ett handgjort kort och kan hållas ansvarig till att uppfylla det man lovat. Det vore väl ett intressant experiment?

 2. Detta är en utmärkt idé och både min syster och min svägerska har faktiskt använt den flera gånger. Särskilt uppskattat är det när man skänker sådana löften till äldre barn med småsyskon. Det är ofta enda chansen att få egen tid med all uppmärksamhet.

 3. Tant Ekologisk

  Det har du helt rätt i och det kanske är rätt steg i att förmedla att det finns olika slags klappar, såsom omtänksamhet och tid och att detta är något man borde skänka varandra året om.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s